Selamat Datang kepada pengunjung budiman ke blog SYIFA AS SAKINAH C&S. Terimakasih .. Sertai segera Insurans Kesihatan Prudential BSN Takaful , Skim Pelaburan Ahli KWSP & Khidmat Kaunseling serta Pengubatan Islam. Buat appoinment & berbicang segera terus dgn saya. .

Friday, 12 October 2012

Kamal Affandi Derita Penyakit AVM , Mohon Bantuan Wang RM 41,000 !
Kamal Affendi Hashim adalah seorang penganalisis jenayah yang terkenal di negara kita. Kerap melihat beliau menjadi jemputan beberapa rancangan televisyen dan membaca penulisan beliau di dalam akhbar mengenai tips dan panduan pencegahan jenayah.

Saya masih ingat beberapa gerakkan mempertahankan diri bagi seorang wanita jika berlaku serangan oleh penjenayah.

Berita sedih yang saya ikuti sejak semalam dari blog saudara Mazidul Akmal Sidik mengenai Kamal Affendi Hashim yang sedang sakit.

 Menurut cataran blog, Kamal Affendi Hashim mengidap penyakit Arteriovenous malformation (AVM).


AVM disebabkan oleh urat ekstra yang berada di dalam kepala dan urat tersebut akan mengganggu fungi koordinasi otak.

Urat itu ada dalam kepala sejak beliau dilahir tetapi tidak disedari.

Sekali sekala, akibat AVM ini , beliau tidak mampu mengawal pergerakan tangan kanan dan selalu berasa sakit kepala.

AVM adalah penyakit konginental iaitu ada sejak lahir dan semua syarikat insurans tidak membuat tanggungang kepada rawatan penyakit ini.

Beliau merancang untuk membuat Cyberknife Surgery yang memerlukan kos RM 40,000 .

Marilah kita sama-sama membantu , sama-sama meringankan beban yang ditanggung beliau dengan menyalurkan sedikit sumbangan ikhlas. Ini adalah nombor akaun Kamal Affendi Hashim – Public Bank 4007 85 2927

Sumber : http://mforum3.cari.com.my

Catatan saya :
Penyakit , sakit dan kemalangan adalah ketentuan Allah swt.  Kita hanya boleh berusaha untuk menghindarinya, tetapi jika Allah swt telah menetap Qadha' dan Qadarnya , maka ia akan berlaku juga.Apa yang boleh kita lakukan ialah berusaha untuk mengurangkan risiko segala Qadha dan Qadhar yang ditentukan oleh Allah swt itu. Perlindungan insurans adalah mekanisme yang palimg tepat dan paling sesuai untuk membantu dan mengurangkan risiko yang kita hadapi. Pastikan anak dalam kandungan atau dalam rahim sudah dilindungi dengan perlindungan PruBSN Takaful.. Segala penyakit yang sudah ada pada anak sejak dalam perut ibu.. akan dilindungi oleh PruBSN Takaful. Mohon sekarang terus pada saya , boleh SMS saya sekarang utk berjumpa !


No comments:

Post a Comment