Selamat Datang kepada pengunjung budiman ke blog SYIFA AS SAKINAH C&S. Terimakasih .. Sertai segera Insurans Kesihatan Prudential BSN Takaful , Skim Pelaburan Ahli KWSP & Khidmat Kaunseling serta Pengubatan Islam. Buat appoinment & berbicang segera terus dgn saya. .

Friday, 13 November 2009

Luahan Emosi Dan Perasaan Edisi Kedua

Memandangkan Ruangan Emosi Dan Perasaan terlalu banyak respon dan sambutan menggalakan , maka Luahan Emosi Dan Perasaan - Edisi 2 dibuka untuk memberi peluang kepada pengunjung blog Bro.Kutu-Ilmu .

151 comments:

  1. Nieh nak bagitau !! semalam family aku cakap gempak 1 Malaysia .. student KPJIC komplen dlm paper Kosmo . Tak puas hati ngn kolej!!!!
    Kalu ada sesape simpan cite tu dlm Kosmo smlam , copy kat sini. Family aku x de simpan..sorilah.

    ReplyDelete
  2. kosmo ble???
    wa... nmpak nya byk lg la rahsia mngment pnc terbongkar....
    ~ dlu mse aku sem 5, ada la member laki aku ni, dia pandai bersukan, pnc mintak tlg kt dia masuk debate, dia masuk, mintak tlg wakil putsal, dia join, kalu ada mjlis yg nk kne ada mc lelaki, dia wat, tapi...... mse nk dekat exam, dia xdpt amk paper ari 2, cuz dia ada utang rm4k ngn pnc, bukian sj2 utang, tp ptptn lmbat aprove dia pnya,,, bukan dia je, rmai lg... dia dh ddk dlm dewan dh ni, lg 5 minit nk stat exam, dia kne kuar dewan, alasan xbyr utang yuran.....ada ke patut... paling kurang pn bg la amk exam, then kalu x byr, withold dlu result..ni x halau je... dlm mse sejam, mcm mana nk kuar kn duit rm 4k....kejam gle la....semoga roh2 org yg melakukan sedemikian rupa kpd kwn2 ku di cucuri rahmat.... amin....
    ~ :) ~

    ReplyDelete
  3. Saya dan beberapa kawan dari kesemua program di KPJIC telah menubuhkan satu platform yang kami namakan Badan Bertindak Pelajar KPJIC.

    Badan ini bertujuan untuk membawa masalah yang pelajar hadapi kepada pihak yang berkuasa memandangkan pihak pengurusan KPJIC dan Student Body yang menjadi anjing kepada pengurusan pelajar gagal menyuarakan masalah kita.

    Hari isnin lepas saya sendiri menghubungi pihak MQA dan pada hari Selasa lepas, saya menemui beberpa pegawai dari MQA bersama seorang wartawan Kosmo. Saya telah memberikan beberapa maklumat kelemahan dan penipuan KPJIC kepada pihak MQA.

    Saya berharap awak sebagai pelajar KPJIC bersatu untuk memperjuangkan hak kita sebagai pelanggan.

    ReplyDelete
  4. wa setuju 100% . patutnye dah lama stn kena brtindak. skrg mngmt makin mlmpau. cuma wa mintak siapkan lawyer utk bela stn.sbb mngmnt nie maha zalim.mana2 stn yg buat silap akn kena gantung studi or kena buang kolej.dh byk kes brlaku.cuma x de org berani nk bongkar.byk salahguna duit stn.mslh kemudahan stn.wa pun nak joint badan bertindak nie.wa sokong 100%.

    ReplyDelete
  5. fuh.... gempak r korang....korang mmg hebat la....
    kpd mereka yang memegang jawatan STUDENT BODY, korang x rs malu ke pgg jwatan yg pling tinggi dlm stn, tp xde gune, jd anjing lg ada la.... teruk2 grup 29, stn body dorang ada function, stn body skrg ni bkn je dr grup nursing, tp sume grup, xkn la korang jd anjing je kot... malu la sket...... letak jawatan je lg bgus...kt pnc korang blaja, korang yg byar, bkn nya ada sapa2 sponser, kalu ada pn kkm, tp setau aku rmai ptptn,so korang ada hak.... zaman aku dlu, rmai yg ada sponser, so nk lwn pn, xleh sgt, cuz ada sponser, tp korang x, ptptn, so korang ada hak utk bersuara....
    ktorang yg dh abs blaja ni tetap amik tau perkembangan kolej... semoga ada perubahan.....
    pepe hal, korang citer la kt sni,,,,
    ~to uztaz, jgn ttp blog ni, kalu nk ttp @ tukar blog, bgtau ktorang awal2..........
    ~ from your senior grup 31 ~

    ReplyDelete
  6. Lepas 4 kali BBP jumpa org MQA & terbaru semalam, BBP KPJIC nak kumpul semua problem studen. Lagi senang MQA buat tindakan. Meeting semalam, MQA bagi cara nk group problem studen. Problem akan dikategori macam kat bawah :

    Nyatakan Program anda : DIN / DPY / DIMI / DPH

    A. Kurikulum
    a. Pensyarah
    b. Subjek / Matapelajaran
    c. Taimtable
    d. Jam kredit
    e. Rujukan

    B. Ko-Kurikulum
    a. Studen Body
    b. Persatuan/Kelab
    c. Hal Ehwal Pelajar
    d. Corak Peniliaian

    C. Kemudahan asas
    a. Dewan Kuliah
    b. Makmal
    c. Library
    d. IT
    e. Hostel
    f. Transportation
    g. Makanan

    D. Lain-lain

    ==================================

    BBP minta semua semua studen buat aduan & hantar ke student.kpjic@gmail.com kendian cc kat aduan@mqa.gov.my, mqr@mqa.gov.my, icms@mohe.gov.my

    Contoh :

    Jika anda dari DIN, awak ingin mengadu tentang masalah kurikulum iaitu Pensyarah tak pandai mengajar disebabkan tak ada qualification,kemudahan asas pula,dewan kuliah tak cukup, tak ada LCD, Lain-lain pula , bas tak ada bilik sakit khas untuk student yang sakit.

    Program : DIN

    A. Kurikulum :
    a. Pensyarah tak de kelayakan basic subjek diajar. Studen tak faham apa dia ajar.
    b. Pensyarah ada affair dgn student.

    B. Ko-kurikulum
    a. Studen body tak function. AGM Studen body tak ikut prosedur.
    b. Aktiviti persatuan tak de. CEO cuma bagi aktiviti yang dtgkan duit pada KPJIC aje. Aktiviti utk bina kretiviti & kepimpinan pelajar tak de.
    c. Hal Ehwal Pelajar mati. Studen sakit/kemalangan, lecturer incaj yang sibuk uruskan ke hospital. Studen Afair tau buat PTPTN, simpan rekod studen aje. Hal ehwal pelajar yg lain dari segi kebajikan, kesihatan pelajar terutama sewaktu di hospital tak di peduli. Kalau studen sakit, studen kena urus sendiri.

    C. Kemudahan Asas
    a. Dewan kuliah tak cukup. Pelajar selalu kena marah dengan CEO sbb "tak masuk" Dewan Kuliah yg sememangnya tak ada. Pernah berlaku, baru 10minit kuliah start, studn disuruh keluar dari dewan kuliah utk bagi group lain guna dewan kuliah tu. Studen keluar dari dewan kuliah & kuliah dibatalkan.
    b. LCD rosak, pensyarah tak mahu bagi kuliah. Student datang kolej tak belajar apa dari pagi sampai petang.
    c. IT mati. Internet slow. Elok POTONG,POTONG, POTONG

    D. Lain-lain
    a. CEO & pensyarah samseng. Ugut nak fail studen kalau selalu komplen.
    b. Keselamatan studen tak jamin sbb banyak dawai letrik yang terjurai-jurai di hostel

    =========================

    Begitu antara format cara aduan.


    BBP KPJIC akan buatkan satu lagi meeting dgn MQA isnin depan. Minta studen hantar aduan cepat.

    Thx

    ReplyDelete
  7. Good News!! Mintak semua student beri kerjasama . Mintak ikut arahan yang diberikan .Moga kebajikan student lebih terjamin selepas ini. TKasih BBP !!

    ReplyDelete
  8. Bangunan asrama ada Certificate of Fitness tak? Aku rasa tak ada...jadi nye kalau tak de..tak selamat duduk..yang asrama luar tu ada kebenaran atau kelulusan bomba tak? rasanye tak de...

    ReplyDelete
  9. kelas x cukup. students dipaksa dtg kolej walau x ada kuliah. bila student lepak tepi longkang, kena maki dgn naziah. tak ada otak. kemudian lecturer yg nak mengampu naziah maki student 2nd round. pensyarah pun x ada otak. sekarang kita tgk naziah kena maki dgn mqa.

    ReplyDelete
  10. ari tu kene halau sbb nye x datang exercise ari sabtu...ari isnin kne panggil n ceo maki2.pensyarah maki wat kali ke2..then kene halau xley dtg koleh,,what the hell..cm sekolah lak..

    ReplyDelete
  11. m.cik indon kat cafe pon cam bangang...
    sellu xde dt kecik untuk baki yang dibayar..
    harga makan mahal lak tuhh..
    dahlah tu.. kalo setakat usha2 lauk je...
    mula lah m.cik bermulut persis mulut ikan tu membebel..
    marah2 sebab xbeli makan dye..
    bodohkan.. suke ati gua ar kalo xnak beli..
    dah xberkenan nak wat cam ne..mmg sume yang kat kpjic nie xmenyenagkan ati langsung bleh dapat heart disease kalo lame2 dibiarkan...sume nyer bangang accept stn yang sdarlah dengan kezaliman kpjic nei....

    ReplyDelete
  12. KAMI MEMANG BENGANG DENGAN WARDEN PEREMPUAN HOSTEL MANTIN TU...
    TAK RETI RESPONSIBLE BILE STUDENT SAKIT..
    LEPAS TU TAKUT DUIT DIA KUAR BILA ANTA STUDENT G HOSPITAL..
    LEBIH BAIK TAK YAH JADI WARDEN.. X RESPONSIBLE..
    PASTU NAK MARAH2
    ARAP2 DIE BCE KOMEN KAMI...

    ReplyDelete
  13. Bagus lah BPP... pi komplen kat PM lg baik........ tak sabar aku nak tgk kolej ni kena tutup..... biar padan muka semua.... kalau boleh sebelum hujung tahun ni... semua boleh cuti terus ...

    Lg satu Badan Bertindak Pelajar.... jgn biar "badan" je bergerak... otak pun kena ligat... baru boleh berjaya.... emo kena jaga..... strategi kena ada.... dan pastikan semua bukti lengkap dan ada (bukan fitnah).... kalau tak ludah akan menimpa muka sendiri.... ibarat menarik rambut dlm tepung...

    Yg benar,
    Si hati busuk...

    p/s: hari ni dah hari rabu... apa kata MQA?.... bila nak tutup kolej ni....

    ReplyDelete
  14. BBp ni dr group mne n spe ek??? nk join leh???
    huhuhuhuhu....wa sokong r sme kowg2 nih.. be the best!!!!

    ReplyDelete
  15. weh... bdk yg tny BBP ni dr grup mana 2 sbnar nya org managment...
    korang jgn tetipu....
    mereka ibarat api dlm sekam

    ReplyDelete
  16. Mgt x perlu risau dgn BBP KPJIC. Kami bkn nk topple down org yg boleh buat kerja. Mgt kata mereka boleh buat kerja. Apsl nk kalut dgn aduan kami ? Kami cuma nk improvement so that kami blh blja dgn selesa. Kami pelanggan yg bayar gaji mgt, kami ada HAK utk buat aduan kpd pihak bertanggungjwb. Kalu ada org mgt suruh mengadu kat PM, nampak sgt bangangnya org mgt & patut dibuang aje dari KPJIC ni. Patut pun komplen pelajar selama ni tiada tindakan sebab semua nk hantar kat PM. Mgt kalut ni apasal ? Kita tunggu & lihat ;-)

    ReplyDelete
  17. Alahai...senang je..sape takut tu selalunye buat salah lah tu...bak kata pepatah saper makan cabai dia rasa pedas..betul tak???

    ReplyDelete
  18. dorang mmg salah pn....
    cuba la wat baik kdg2..... ni x, mjlis keagamaan xnk sokong, tp bab joget,karaoke,sokong.... kerah sume stn wat.... smyang ke x stn 2, kolej xnk tau, jnji mjlis jd....kok ye pn org2 mgt, wat la baik2... contoh cm budak kene bakar oleh bas pnc 2... lawat dorang, bwak buah tgn, bg sedikit pampasan pn cukup la... ni x, aku dgr jgn kate pampasan, buah tgn hapah tarak.. aku bukan nk batu api ke apa, tp aku brani cakap la, student2 pnc yg grup 36 dan ke atas mmg dh xde kuality... dh la dorang blaja main tgkap muat je, cikgu yg ajar pn cam2 jgk.. kelas pn cm2 jgk,, sume tgkap muat je... mana leh jd...
    corse nursing bkn mcm
    akaun, seni lukis, n perdagangan... mst study btl2... zaman aku dlu grup 31, blaja dr 8.30 pagi smpai 5 ptg, 2 pn pn ada 2 3 sbjek x abs blaja, abis blaja pn sbb lect ajar stail express, bkn nk bg stn phm, tp nk bg abs sukatan je.. mana jd...
    exam mmg lulus cuz soalan exam beulang2 dr 3 4 grup yg lepas, tp kalu tny verbally, korang rs dorang leh wat ke???
    aku risau la ngn adik2 aku yg comel n hensem yg kt pnc 2... bkn takut takut apa, final pnc lulus, tp ljm kantoi... cuz ljm ni base on teory and almost in praktikal... so korang study betul2 n mse posting rajin2 la...
    to grup 33, korang bimbing la freshie2 ni, jgn korang lak berlagak cm senior bajet best.... junior xleh wat, tp korang leh... 2 salah...
    *** from mastermind grup 31*****
    jd la adil pd sume junior, jgn sebab korang senior, korang leh wat sesuka ati kpd junior,

    ReplyDelete
  19. Malam td, 1 Dec 2009. TV1, program Suara Siswa dimoderate oleh Dr. Fadzley dgn tajuk HALA TUJU IPTS ? Kebetulan Dato' Khaled Nordin Menteri Pengajian Tinggi hantar SMS yg berbunyi, TENAGA PENGAJAR YANG MEMPUNYAI KEPAKARAN YANG DIIKTIRAF SAHAJA DIBENARKAN MENGENDALIKAN PROGRAM DI IPTS.

    Definisi pakar ialah seseorang tenaga pengajar WAJIB memiliki sekurang-kurangnya MASTER DALAM BIDANG YANG DIKENDALIKAN.

    Di PNC/KPJIC

    1. DIN - Koordinator Program ada Degree dr PNC. TIDAK ADA PENGALAMAN KLINIKAL. Ini kenyataan yg diakui sendiri oleh Clinical Instructor. Malah Sister di hospital KPJ pun merungut pasal Koordinator Program & Lecturer DIN x de quality, not up to date. CI lagi terrer dari lecturer. TAK ADA TENAGA PAKAR yg kendalikan DIN.

    2. DIMI - Koordinator Program pun Degree jer. X de pengalaman klinikal gak. TAK ADA TENAGA PAKAR.

    3. DPY - Koord Prog baru nak wat Master. Yg India mari, level Master lebih kurg Degree jer. TAK ADA TENAGA PAKAR yg kendalikan program.

    4. DPH - ini lagi best. Koord Program DIPLOMA jer. X de degree di bidang farmasi langsung. Mmg sah & jelas PROGRAM TIPU. Student kena tipu. Mak bapak student kena tipu. MQA kena tipu. KPT kena tipu. Koord Prog tau jadi batu api CEO utk kacau program lain. Sampai lecture program lain kena pospon utk bg laluan studen DPH wat exam. Lepas tu bila studen program lain duduk kat luar, CEO dtg maki kita org.

    Inilah IPTS versi PNC/KPJIC

    Persoalannya sekarang, mgt tahu kelayakan asas sesebuah IPTS x dicapai. Apakah tindakan mgt utk atasi masalah ni ? Kami ni student yg bayar yuran, kami x mau lepas grad,sijil diploma kami x laku. Dah ler blaja dlm suasana asyik kena maki, asyik kena halau dari kolej, asyik disalahkan atas kelemahan & kekurangan fasiliti asas IPTS. Habis blaja, sijil diploma x laku.

    Ini antara salah satu objektif BBP KPJIC ditubuhkn. Utk bawa kelemahan mgt KPJIC kpd pihak bertggjwb agar campurtangan utk pastikan kelayakan IPTS dicapai.

    Kpd yg ada FB, sila add grup Suara Siswa

    http://www.facebook.com/profile.php?ref=name&id=100000049233947#/profile.php?v=wall&ref=search&id=1789516817

    ReplyDelete
  20. tahniah BBP.. mintak-mintak mngmt KPJIC nie bukak mata.jangan syok sendiri lagi............. ri ni pun student Nursing datang kolej .tp, kelas tak ada.tak cukup kelas.student duk kat luar audi , tepi longkang .dah tak ada tempat nak duduk dah. kalu CEO nampak nie , mesti bebudak ni kena maki lagi ngn CEO.nie lah jenis cEO buta hati.

    ReplyDelete
  21. so..Badan Bertindak..Kita ni tunggu apa lagi yea?? Dah tak tahan dah ni!!!

    ReplyDelete
  22. kita sudah pun bertindak. kat student yg hantar email aduan kat kami. jutaan terima kasih kami ucapkn. kami sudah proses dan submit kat pegawai MQA. cara beghini lebih profesional dari cari cara emosi yg ditnjukkn oleh mgt kpjic yg hanya tau nak maki & salahkn student. insyaAllah keadaan kita akan lebih baik. juz wait & see ;-)

    ReplyDelete
  23. bgos la 2..da x sggup da aser ditindas kami ni umpama pengemis kat tempat sndrik pdhal kami bkan dtg cni freee

    ReplyDelete
  24. aku mmg tak halalkn duit yuran yg aku byr kat mgt kpjic. dlm iklan janji lain. dah masuk sini ladi lain. dlm iklan cite sume ada. dah masuk sini sume temberang. penipu. ceo penipu. ed penipu. student afair penipu. sume penipu. sume makan duit haram.

    ReplyDelete
  25. sekarang ni..aku seru kawan2 utk berdoa agar semuanya berjalan dengan lancar..sebab kita hanya tuntut hak kita..bukan nak buat aniaya..tapi kalau saper yang aniaya kita nasiblah..kalau ditimpa musibah..Allah Maha Adil..

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum semua..untuk makluman saya bukanlah kalitangan pnc atau mana mana anak syarikat kpj..walau bagaimana pun abg ipar saya salah seorang Dr pakar di salah sebuah hospital pakar kpj..secara kebetulan saya sedang mencari gambar di internet...dan terlihat logo kpj dan beberapa gambar berkaitan kpj..lalu saya secara tidak sengaja ternampak blog ini lalu saya baca apa yg mearik di blog ini dan samada benar atau tidak apa yg di katakan oleh mereka yg memberi maklum balas terhadap pentadbiran kolej...sekiraya benar..sesuatu perlu dilakukan sebelum keadaan menjadi keruh...mungkin benar atau tidak, segala persoalan perlu di rungkai satu persatu...untuk makluman saya adalah salah seorang bekas pelajar yg terlibat di dalam demonstrasi di salah sebuah sekolah teknik sekitar tahun 80an kerana tida berpuas hati dengan pentadbiran sekolah...sbgai contoh kurangnya tempat beriadah seperti gelanggang permainan sebagaiman komen2 diatas.Bak kata pepatah "indah khabar dari rupa". Secara tak langsung imej kpj sedikit tercalar di sebabkan komen komen diatas...apatah lagi ketidakpuasan terhadap pentadbiran kolej telah di siarkan di akhbar..nasib baik kosmo...

    Untuk makluman semua, pengalaman saya semasa berlakunya demonstrasi di sekolah teknik berpunca dari pentadbiran nombor satu sekolah dan demonstrasi yg sama pernah berlaku di politeknik ungku omar ipoh di sekita tahun 70an. Mungkin ianya tidak akan berlaku sekarang di kolej anda tetapi pokok tak akan bergoyang kalau tiada angin..Ia mungkin berlaku di kolej yg berprestij dengan jenama KPJ. Harus di ingat sejarah akan berulang...tetapi keadaan, tempat dan suasana adalah berbeza.Adakah sejarah ini atau zaman persekolahan saya sejarah dikenali sebagai tawarikh akan berulang. Jawapannya...mungkin. Nasihat saya, pentadbiran nombor satu kolej mesti mengambil tindakan segera..sebelum terlambat...Ia mungkin tidak di lakukan oleh pelajar pelajar tetapi...ibu bapa pelajar mungkin akan bertindak...Kita jangan hanya memikirkan kedudukan semata mata..Sekali sekala kita perlu turun ke bawah untuk melihat dan mendengar sendiri masalah pelajar pelajar...Harus di ingat setiap ringgit dan sen yg kita perolehi hasil dari yuran pembelajaran pelajar adalah...........renung renungkan lah

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  28. musim haji baru jek abis. terpandang nama2 besar kpjic. HAJJAH naziah ismail. HAJI yusuf ismail. terfikir lak, ustaz crite ttg haji mabrur. aku rasa, klu org mgt 2 ekor tu dpt haji mabrur, nasib kita x sesusah skrg kat kpjic ni. byk2 muhasabah diri. (insyaallah aku nyer convo thn dpn, start kerja, dpt gaji, kumpul duit, ada rezeki pergi haji, doakanlah aku dpt haji mabrur, balik haji nnt jadi org yg lebih peka pd hal kebajikan manusia lain, bkn nak fikir duit masuk kocek je, sbb duit yg dpt dgn cara aniaya ni duit haram, x de beza dgn duit jual babi), kat HAJJAH naziah & HAJI yusuf muhasabahlah diri tu. aku x brani nk kata haji ko owg x mabrur. tp aku nak kata, owg hj mabrur x buat perangai cam ko owg.

    ReplyDelete
  29. kepada budak grup 32 yg berangan convo taun depan.....korang simpan je la angan2 nk convo taun dpn 2, silap2 lg 3 taun baru ada convo... nk tau asal?? cuz grup aku dh convo mggu lps....ble g31 dh convo, mkna nya korang akn convo lg 3 taun la...mse aku convo, ada dkt 700 graduate... tau x brape lame zaid kemi nk tggu amik diploma?? lme gloe.. kt g31, dia orng yg last... so korang phm2 la... kalu stakat bdk grup ko (g32) nk wat convo. membazir je... sedangkan budak yg jd kayu kering mse kes bas terbakar 2 pn xdpt pembelaan.. ni kan plak g32 nk konvo.. bak kate kwan aku... "kalu korang jilat kaki, ketiak org mngment, belum tentu korang dpt convo la".. so moral of the story, jgn nk brangan la...kalu dlu mse g31 ada, korang2 yg kt g32 ni jns yg kaki ampu, kaki jilat, kaki bodek n segala jenis kaki la cm kaki bangku, kaki busuk, kaki kudung n wat so ever...n sekarang korang rsa kn la..... mse g31 ada dlu, baik pnya bodek.... so skrg, u all know wat u had done b4.........kepada kt g32 yg kerek2 dlu, tobat la.. sebelum korang nyumpah2 org lain, ktorang yg kt g31 dh nyumpah2 korang dlu,, bukan ktorang x brani serang, tetapi kt grup korang ni ada watak2 penting,,,, example adik mdm azlinda la, adk sis waz la, sepupu kpj share holder la, g.m sana, g.m sni.... 2 yg ktorang x serang 2... kalu x, dh lame dh watak2 cm2 aku tampor.....
    ~~~by the way, thx kt korang yg dh menjaya kn farewell kitorang~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~go grup 31, go~~~~~~~~~~~~~~~~
    korang jgn lpe kt grup aku tau~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum semua...terpanggil saya untuk mengikuti sesi ini..(80's x-demonstrater)coz saya sendiri adalah bekas pelajar. Yang menarik hasil dari demonstrasi yg kami lakukan pada 01.09.....80an, keesokan harinya berita tersebut telah menjadi headline semua akhbar utama..setelah perancangan rapi yang kami lakukan tanpa bantuan dari guru sekolah..dan wang saku sendiri...sekolah kami telah menjadi tumpuan seluruh negara dan ramai x-student datang memberi sokongan kepada kami.setelah bertahun tahun usaha di lakukan oleh x-senior kami tidak di pedulikan oleh pihak sekolah...Hasil tindakan kami..pihak nazir sekolah telah bertemu kami untuk mendengar sendiri masalah kami dan tindakan telah di ambil..Pada tahun hadapannye pengetua sekolah telah di tukarkan ke sekoalh yang bermasalah disiplin..infastruktur sekolah telah di tingkatkan..dan hasilnya apabila kami melawat sekolah kami..adik adik kami telah mendapat habuan dr hasil tindakan kami..perpustakkan lengkap dengan bahan rujukan..tempat riadah di majukan..pengurusan yang lebih tersusun. Tujuan saya memasuki blog ini..bukan lah untuk mengajak anda semua berdemonstrasi...zaman telah berubah..dunia tanpa sempadan..salah satunye blog ini...percayalah pada saya..akan ada insan yang berkait rapat dengan warga KPJ yang terbaca blog ini, dan orang ini akan membuat siasatan tanpa pengetahuan pihak kolej..masalah yang dihadapi anda semua lebih kurang sama dengan masalah saya semasa zaman persekolahan. Yang menarik perhatian orang ramai, pelajar sekolah berjaya membuka mata pihak jabatan pelajaran pada masa itu.Mungkin satu hari nanti anak saya akan belajar di KPJ..insyaAllah...kepada anda semua gunakan jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah anda semua.w'salam

    ReplyDelete
  31. Pada pandangan saya secara peribadi...pihak pengurusan perlu melihat keperluan pelajar itu sendiri..setiap komen saya perhalusi satu persatu..apa yang saya lihat dari kata hati saya...kolej ini melahirkan jururawat yang bakal berkhidmat di seluruh hospital kpj..langkah yang baik..tetapi sekiranya produk yang di hasilkan tidak seberapa, ianya akan memberi kesan kepada operasi sesebuah organisasi. Apa yang saya amati dari sessi ini...terdapatnya pensyarah pensyarah yang tidak ada pengalaman clinical atau hospital operation...Ada pensyarah yang tidak ada pengalaman bertugas sebagai jururawat. Saya mencadangkan kepada pihak pengurusan agar menawarkan jawatan pensyarah sambilan ataupun menaikan status jururawat yang berpengalaman sebagai pensyarah. Saya sendiri secara peribadi percaya dan anda semua percaya bahawa prctise is much more beter than theory...Saya juga pernah melihat jururawat hospital kpj gagal menjalankan tugas secara profesional..dan secara tidak langsung menjejaskan imej kpj..saya pernah bertanya kepada jururawat tersebut ( beberapa orng ) di mana mereka mendapat latihan. Jawapan di beri ialah PNC college iaitu anak syarikat KPJ...dan saya rasa sedikit kecewa kerana hospital yg berprestij ini dan kolej ini kurang prihatin terhadap melahirkan jururawat yg benar benar terlatih...dan salah satu puncanya adalah tiada pensyarah yg terlatih di bidang klinikal...saya hanya manuasia biasa yg menziarahi rakan2 atau saudara mara di hospital kpj..sekian

    ReplyDelete
  32. untuk menjadi pensyarah...mesti ada pengalam bekerja di bidang yang berkaitan...kalau setakat tangkap muat..ambil fresh graduate...x da makna..lagi satu...cuba perhatikan watak watak didlam kolej ini...ada x staff atau pensyarah cina..kalau ada cina..ini cina mengampu...kalau x de cina...anda sendiri faham..kolej ini tiada prestij jika dibandingkan dengan segi college,mahsa college atau lain lain nursing college...

    ReplyDelete
  33. saya x studen kpj....baru2 ni sepupu aku tanya..ada few kwn2 dia nak masuk pnc... dan tanya bagaimana carnya..aku bg tau dia..lebih baik pegi nursing college yg lain... aku cerita kat dia org..pengalaman aku kat pnc...aku bg tau dia org..biar habis duit lebih sikit tapi better pergi college lain selain pnc..

    ReplyDelete
  34. aku rasa le ....pensyarah yang betul betul buat keje dia..Madam Azlina...cuba korang perhatikan cara mdm mengajar...jauh beza dengan pensyarah lain..yg lebih berpengalaman...kalau ada ramai pensyarah mcm madam azlina...aku rasa kolej ni akan pergi lebih jauh lagi...

    ReplyDelete
  35. bila baca tulisan bekas student pnc kat facebook pnc kendian bandingkn apa yg ada kat pnc sekarang. menyesal lak masuk pnc. memang patut kita halang org belajar di pnc sekarang sbb makin teruk, kualiti drop teruk. majoriti yg ke pnc ni anak melayu. kesian anak melayu kita. yg rosakkan anak melayu kita pun mgt pnc. fikir $$$ RM RM RM. tak fikir kebajikan & kemudahan student. dulu pnc tak ramai student. sekarang student ramai. tapi management buat macam tak ramai student. aku pun setuju kalau kita suruh org hantar anak mereka ke kolej lain.

    ReplyDelete
  36. MNGMT X PENTINGKAN KEBAJIKAN STUDENT.MNGMT NIEH PENTINGKAN KPI..KPI..KPI LEBIH PENTING DRP SEGALANYA2.STUDENT MCM KITE NIEH SAPE YG NAK AMBIK PEDULI!!!ORG KPJ KAT KL SANA X TAHU YG BERLAKU KAT KOLEJ NIEH.SBB TUH KPJIC NIEH X BERUBAH .

    ReplyDelete
  37. nk taw sgat la spe bdan bertindak pelajar ni...coz ktorg nk gak ngadu mslah ktorg ni..trlampau byak..tp xtaw nk send email kat spe..ley bg x..send kat email ni..nohara_sinchan@yahoo.com. thanx bdan brtndak pelajar...

    ReplyDelete
  38. complain je kat newspaper utama berita harian, utusan malaysia...or gather students parent and meet the kolej management...

    ReplyDelete
  39. apa kata kita buat memorandum dan hantar direct kepada pejabat Tan Sri Ali Hashim...biar dia sendiri tengok maslah kat pnc ni

    ReplyDelete
  40. aku cadangkan kat korang..print semua then hantar personally to Tan Sri Ali...biar dia tengok sikit sendiri. Lagi satu kalau korang nak tahu...Naziah ni asal org govt..korang tau le otak orng gomen ni..jauh beza ngan cara keje swasta...dah la datng sini jadi ceo...tukarle budaya keje keje tu ke cara swasta... nitak..bawa budaya org govt..manalah nak maju...korang sendiri tau...management pun tau...pensyaraha bangsa cina tak leh keje di sini coz dia org tau dan nampak dgn mata sendiri...management pnc tak tau manage college..yg ada kat sin melayu ngan india..

    ReplyDelete
  41. waktu Deepa-Raya ada lecturer kerling hantar memorandum kat Tan Sri Ali kutuk orang Melayu pnc kononnya perkauman. Lecturer keling yg local Letchumanan, Ramesh, Puspa & Supatra. Aku rasa nak lanyak aje 4 ekor keling ni. Tak sedar diri. Dia orang ni tak faham ke batas agama Islam ? Perayaan agama lain mana boleh umat Islam celebrate. Nak suruh kita arak kepala lembu keliling pnc baru nak faham ke?

    ReplyDelete
  42. panas beb, panas.....
    ruangan ini semakin panas.....gud luck utk korang....
    tp aku rs, apa yang naziah wat, tan sri ali tau la...antar memorandum ke, arak kepala lembu le, dorang dh x pk.... kalu ceo dh pk pasal duit je, apatah lg shareholder... lg la pk sal duit....kalu kolej x rmai stn. gji ceo sm je, tp kalu shareholder, untung ada kureng sket r... elok2 blh dpt 100k sebulan, dh kurang jd 90k... korang terpikir x pasal 2....

    ReplyDelete
  43. korang publish je comment pasal college kat berita harian, utusan, the star n mane2 surat khabar yg femes ni.. baru best takat kosmo je x cukop..

    sape yg ckp nk hanto memorandum kat tan sri tadi pn bagus gak..

    xpon wat jer demo besar-besaran, panggil press.. sonok ape..

    ReplyDelete
  44. aku nie slh swg student pnc dulu kala nya tapi sekarang dah ubah name kpj ic begitu gah sekali dengar tapi hakikatnya ape pun tak ada! dah klu name dah d ubah sekurang2nya ubah la cara n management college tue.jgn nak tahu untung tapi hidup student umpama pelarian....class x ckp, intake tak habis2, masa terkejar2 seolah2 nak pg berperang. org atasan tak terlintas ke nak dgr luahan block nie. itu la hanya tahu nak makan gaji buta!! thanks a lot ustaz, dgn block ini dapt jg kami nie luahkan perasaan tp sygnye 'org2' x bace.... bab ptptn plak jgn sampai kami nowg pg beramai2 ke pejabat ptptn sendiri....jgn makan duit haram...badan tue dah semakin membesar,sedar2 la....

    ReplyDelete
  45. patutle muka staff dan pensyarah tak de seri...rupa rupanya...makan duit student...keje x seberapa..ntah la..apa nak jadi pnc ni

    ReplyDelete
  46. hajjah naziah & haji yusuf. agak2 haji hang pa berdua tu haji mabrur kah noo?

    ReplyDelete
  47. Siaran secara langsung di TV1

    Hari : Setiap hari Selasa
    siaran : 10.00 - 11.00 malam
    vanue : Seluruh Negara (IPTA/S. Kolej, Politeknik, MARA)

    HOST : Fazley Dato' Yaakob

    ReplyDelete
  48. aku sokong korang nk marah2 pasal facility kt kpjic ni, tp aku betul2 xsuka orng yg ckap pasal haji ni... haji mabrur ke x, 2 keje tuhan, korang ni tuhan ke smpai nk mempersoal kan bab2 cm2....
    aku tau kt pnc ni kelas agama xd, tp jgn la 2 di jadikan alasan utk korang buta agama...
    ada benda manusia leh nmpak n ada bnda manusia xleh nampak... contoh, teguk arak, berzina, pakai seksi, dedah dada, pakai skirt, kaler rambut, xsmayang... 2 sume kta leh ckap haram, dosa, salah.....
    tp kalu haji, mabrur ke x, kita xleh cakap, kita xleh ckp tentang iman org... 2 sume keje tuhan, orang wat kerja ikhlas ke x, tuhan je tahu... tuhan kita ALLAH... so sape yg beragama ISLAM, bernabi kan MUHAMMAD, berkitab kan ALQURAN, berkiblat kan KAABAH, so korang pikir2 lah.... jgn kerana marah, iman korang gugur....
    ~~G31~~

    ReplyDelete
  49. lau nk cite sal x puas aty kt kpjic ni 40 mlm pun x hbs..nyesal gle msuk kt pnc ni..kolej tah pebende..hrp je name international college tp management mcm org bodoh.x taw nk handle college.stakat blaja tggi jd ceo tapi xde otak wtpe..4 puan naziah yg "cerdik lg bijaksana",tlg la berperikemanusiaan sikit kt ktorg ni..ktorg sebenarnye da lth la nk layan prangai puan..fez sal posting,phk kolej x btanggungjwb lnsg kt stn.sng2 je suruh ktorg pg sndiri cr hostel ngan hospital sndri.lau ape2 jd,kne culik ke,rogol ke..br la terhegeh2 nk sedar..at list anta la ngan bas cam kolej2nursing lain tu..da la x baya sesen pun..adeke ptptn evry sem dpt 2-3 rtus je?ade yg sedih dpt 100 je..nk mkn pun x lps.

    ReplyDelete
  50. Berita Harian ri ni 16/12/2009 ;IPT diminta tidak salah guna terma 'antarabangsa '.Menteri warning KPJIC ..ha..ha..ha.. padan muka.nama je antarabangsa tp student antarabangsa 2-3 kerat je. Tp,staff antarabangsa yg ramai...kah..kah..kah .apa punya jenis mngmt lah..kah..kah..kah

    ReplyDelete
  51. wat malu je sbenarnye nk cte psl mngemnt kolej nie...nk kata diorg nie bengong x gak..pandai2 gak..mungkin terlebh ilmu kot dorang nie blaja pai pale otak dah bengong sgt nak pikir...geram hati den ai...npelah kolej nie kedekut nak mampus...stndnt bkn mtk kete sebijik sorg pon..x de mtk kpl terbang lambang KPJ pon..just mtk sebiji bas KOLEJ pon susah...tubuh dah berthn2 tp xde pon sebji bas kolej...tah2 lau stdnt mtk basikal pon dorg x mampu bg kot...bengong tol....GERAAAAAAAAAAMMMMMMM!!!!!..ada ke bg bas SEKOLH....dak tadika pon dah maju ah skang weh!!!!bile ah org atasn nie nk bkak hati nurani dorg nie...lg 1 aku marah...meja kerusi kat cafe pahal kedekut sgt...ada ke kolej swasta mcm nie????pagar nk msk hstel kat kolej 2 pon ada time gak ke???...wat lawak je...kepada mngemnt tlong ah bukak mata n minda tu skit...jgn sedap perut n tekak hang je...kitorang nie MANUSIA k.....

    ReplyDelete
  52. betul2!!!!!!
    aku bukan la nak kutuk kolej sendiri d mana tempat aku study tp ape nak buat kan phk kolej yg tak otak maybe sebelum nie gune kpl lutut kot!!!!cafe dah macam ape ntah, class plak xckp2 lg satu knp nak banding2kan coarse ea??? aku tak ada kefahaman u sume nie klu ada pun tak ada mase nak thu sume nie yg tak msk akal.... kami nie stn jer laen la klu ada kerje.tak payah la tadah tgn n beriya2 kuar msk office tnykan ptptn tue. skrg nie bkn lg ptptn tp ptptpu!!!!!! org yg bertanggungjawab u uruskan hal keewangan stn2 nie tlg buat kerje dgn betul jan nak perbodohkan kami lg dan jgn nak gne name ptptn yg mengTkN PTPTN YG TAK BUAT KERJE!!!!sedor2 la KPJ IC.tak sia2 usaha ustaz selama ini kami stn2 sokong ustaz k.

    ReplyDelete
  53. ntahlah.x tau aku nk cakap mcmne lagi.aku dah fade up ngn kolej aku ni.dah lah mak bapak aku byr tiap sem.nk bayar fees , hostel macm-macam lah.tapi kemudahan hancur.tak pe yg aku dpt kat sini.tak padan ngn mak bapak aku bayor.

    ReplyDelete
  54. puan naziah, dengar lah rintihan mereka......

    ReplyDelete
  55. Kami minta Pn Naziah sudi mendengar dan berusaha menyelesaikan masalah di KPJIC . Selesaikan segera sebelum perkara lebih buruk berlaku. Jangan salahkan pelajar atau orang lain jika Puan dipersalahkan oleh pihak kementerian KPT atau MQA atau Puan diheret ke mahkamah.Tologlah selesaikan masalah di KPJIC segera!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  56. aku ada satu idea...apa kata lita pakat ramai ramai buat majlis sembahyang hajat beramai ramai...insyaAllah mohon pada Allah supaya pintu hati dia orng ni terbuka...segala yag baik datangnya dari ALLAH dan yang buruk datangnya dari kita..marilah kita buat secara ikhlas..demi masa depan anak anak melayu kita...kita minta pandangan ustaz..kalau boleh kita minta bantuan ustaz luar...jgn libatkan ustaz atau ustazah di kpj ni..kang x pasal pasal dia orng kena..dah lah blog ni ustaz kita punya..ni cara yg terbaik dari kita ngumpat,ngata..dan kita buat siit majlis makan dan doa selamat sekali..insyaAllah..Allah akan makburkan doa hamba hamba yang teraniaya..

    ReplyDelete
  57. astagrifurrallah al azim.....

    ReplyDelete
  58. ya Allah.... aku dah tak tau nak ckp ape la...ape kte kite pakat ramai2 bwa wartawan dtg kpj ic n then talk w puan...?!!! ok x??? hahaha confirm xthu nak ckp ape.... tlg la jgn buat kami nie umpama budak yg bodoh dan tak tahu ape2. kita sepatutnya saling tlg menolong tambhan plak kte satu bangsa buat malu jer pe yg puan lakukan ini. maybe puan x pernah nak buka blok nie tapi xkan anak puan pun tak try nak tahu....tpu la kalu anak puan dapat berdiam diri kalu tahu luahan hati nie ....gune la otak dgn sebaiknyer.....

    ReplyDelete
  59. anak puan pun dah ada kat UK. puan pun x confident dgn kpjic. apa kes ?

    ReplyDelete
  60. hari ni maal hijrah. kpjic tk cuti. kpjic sykt korporat milik melayu. tapi pengaruh hindu paling kuat. kalau buat program agama ke, kursus kahwin ke, malam puisi islam ke. manjang ada masalah. tapi kalau buat deepavali celeberation, bila ada org melayu tk join, sampai ada keling pariyah hantar memorandum kpd tan sri ali tuduh orang melayu pnc perkauman. satu hari nanti, hajah naziah pakai nandek merah kat dahi sambil pakai sari nampak pusat terjojol. hj yusuf ada 3 calit kat dahi. mendewakan perayaan agama lain dari agama sendiri.

    ReplyDelete
  61. Berita Harian 16/12/2009 ;IPT diminta tidak salah guna terma 'antarabangsa '.Menteri warning KPJIC. Student international KPJIC 2-3 kerat je. Student KPJIC pun menyesal masuk KPJIC, ingat student antarabangsa teringin ke masuk KPJIC ? Masalahnya management KPJIC yang syok sendiri. Perasan best. Kutuk Mahsa, kutuk Masterskill. Bangga dgn hospital sendiri konon. Tapi kemudahan asas tak ada. KPJIC, student Group boleh berebut & bergaduh sebab nak rebut satu anatomi model. Mahsa & Masterskill, satu group, 2-3 anatomy model. Kalau nak sediakan asas teori untuk student pun lemah, ada 1000 hospital pun student tak boleh nak apply knowledge. Management KPJIC jangan ego. Ego ni sikap iblis.

    ReplyDelete
  62. saya x 80's demonstrator dan saya ada komen in this blog... saya akan follow this session to see the result..i'm not the staff of pnc neither kpj staff...but my brother in law is specialist in kpj

    ReplyDelete
  63. aku tak halalkan duit yuran yang aku bayar pada kpjic. janji semua tipu. kemudahan sekolah menengah lagi lengkap. tak layak dapat status college. aku sumpah dgn nama allah. memang aku tak halalkan duit yuran aku. mgt makanlah duit haram. biar jadi penyakit kronik.

    ReplyDelete
  64. bila agaknya kolej ni dapat memandang sebenarnya masalah yang ada ni..tolong lah..bawa berbincang dengan hati yang terbuka dengan pelajar..baru lah dapat bantu selesaikan masalah...jangan lah sampai 'pekung di dada' ni orang lain tahu...Janganlah asyik nak mendabik dada je..kpj gah..benarnya cerita je tu..kalau ye pon ada hospital..tapi yang penting tengoklah kebajikan kami..kami tak mintak lebih dari itu...

    ReplyDelete
  65. berita suratkabar smlm. kpjhealthcare akan melabur RM150 juta thn 2010, utk wat lbh byk hospital. tk de sebut pun utk besarkan pnc. jd jgn beranganlah ye nk duk hostel sempurna, nk ada kelas yg cukup, nk ada bas sndri, nk ada libry bsr, nk ada meniqin. sume penipu

    ReplyDelete
  66. in business....go for profit first... the patients are business..the more the patients admit to hospital , the more profit. the longer they stay in the hospital the more more profit. if too serious ...more more more more profit..
    Is PNC make profit...yes make profit.but worth it or not...KPJ just close their eyes...better concentrate on hospital first..i patient admit...at least 5 to 6 thousand.. 1 student enroll to college..haiya....ptptn..lambat ...that's business..surprisingly..i never see any PNC college bus..
    u all sewa ke....
    Kalau sewa...then ur CEO is not business minded and he or she is not suppose to sit the chair...

    ReplyDelete
  67. korang jadi la mcm grup 32....
    tiru pe yg dorang wat... mudah mudahan korang pnya farewell wat kt hotel...
    xmcm grup aku.... kt kolej je...dh la kt kolej smpai pkul 11 je, tp pnc cte kt bebudak smpai 3 pg , karaoke set smpai 30k, ghle mak aihh.......
    so kalu korang nk rs farewell yg blh jd memory, korang kne jd la kaki jilat cm bdk g32...
    ~~sekian~~~ dri budak yg x merasa farewell kt nilai spring~~ janji tggl janji....

    ReplyDelete
  68. hah..agaknya dah nak dekat ok kottt....sebab kan kpj nak beli yang ada satu Kolej Universiti yang dah nak dekat bangkrap...tapi tengah negotiate harga lagi...nasib baik..bolehlah kita dapat hidup selesa sikit...bantai lah..beli pun beli lah..janji naik tarap...

    ReplyDelete
  69. kpjic nak naik tarap univ-collg mmg mustahil .... bila kpjic beli satu univ-collg ... univ-collg yg satu tu pun terus down grade ke college huhuhuhuhu. mengapa kena beli univ-collg utk upgred ke taraf univ ? mgt, pensyarah & system kpjic tak competent ? yg penting patuhi syarat2 MQA & KPT. kalau beli 100 college-univ tapi tak mahu patuhi syarat2 MQA & KPT, sama saja hasilnya. cuma nak ingatkan mgt khususnya Haji Yusof, dgn Naziah pun kau takut, kau ingat kau boleh lebih berkuasa dgn beli kolej satu lagi ?

    ReplyDelete
  70. KPJIC & Universiti Colege yg nk bankrap. KPJIC ni Proton. UC ni BMW. KPJIC kalau beli UC tapi sistem yg ada x mahu diubah, macamlah Proton beli BMW, tapi enjin BMW dibuang, masukkan engin Proton Saga. BMW tu x kn pegi jauh. Selagi mgt ego, sombong & bongkak, menyalahkan student atas kelemahan pengurusan, baik KPJIC atau pun UC,as long mgt maintain sistem yg sama akan tetap gagal. Sekarang pun sudah gagal. Gagal dulu, kini & selamanya.

    ReplyDelete
  71. Cantik analisa kete tu..aku setuju..harapnya siNaziah sedar di untung sikit bukan macam kaduk naik junjung atau macam anjing ngan bayang2. Tapi kan dia dah lebih 40 tahun..kalau ikut Nabi lah kan..kalau dah 40 tahun umur tak berubah alamat susah nak berubah..camtulah kalau org hati batu..muka pon buruk perangai apatah lagi..meluat aku tengok..nasib baik dia tak ngajar aku..tak lah aku durhaka kat cikgu..

    ReplyDelete
  72. Tau tak aku ada kawan yang belajar kat Masterskill ngan Mahsa..kitorang compare notes lah...malu besar aku..tapi aku tak reveal semuanya lah...

    Kalu compare kan..cikgu2 diorang lebih kurang sama ngan kita punye cikgu..tapi kan yang kat mahsa kan..CI dia orang mcm NI kita kira yang orang lama kat KKM tau..pas tu lecturer diorang pon ramai yang dari IPTA..kat Masterskill lak ramai yang dari oversea..yang otai gak..banyak xperience gitu..

    Aku ingat kita ni adalah kelebihan ..rupanya perasan je lebih..kemudahan out..penginapan sangat out..kelas pon x cukup kira out gak..yang tenaga pengajar..diorang lagi lebih..lebih ramai lebih pengalaman lebih friendly..(bukannya kita punya x bagus tapi..diorang lagi bagus)..

    TOLONGLAH.....Management dengarlah rintihan kamiii

    ReplyDelete
  73. Sungguh memalukan. Utk dpt status universiti, kpjic terpaksa beli univ-coleg yg nk bangkrap. Terserlah kebangangan managemen. Terbukti managemen kpjic tak reti wat keje. Terbukti managemen kpjic lembab+ bangang+ bongok+ bebal+ bengap+ bodoh+ tolol+ bahalol. terbukti kpjic ni tak de sistem. Terbukti kpjic tak de kualiti. Managemen tau makan duit student. Bila tak cukup duit. Failkan studen supaya studen resit kena bayar paper resit managemen dpt duit. Kena tukar nama kpjic = kumpulan penipu jahat international colege

    ReplyDelete
  74. aku ingat lagi org mgt kutuk murni kolej. mgt kata murni kolej level kolej kaki lima. kutuk punya kutuk. last sekali murni kolej gak yg nak dpt status universiti. murni kolej tak susah2 nak beli univesiti kolej yg nak bankrup. very profesional. banding dgn mgt kpjic jauh ketinggalan dari segi sistem, mentaliti dan adab sopan.
    http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Pendidikan/20100101100347/Article/

    ReplyDelete
  75. oh sungguh memalukan. malu aku nak ngaku aku grad dari pnc/kpjic.

    ReplyDelete
  76. Saya dimaklumkan oleh pegawai MQA, MQA akan membuat thorough audit ke atas semua program di KPJIC awal 2010. Kita sama2 berdoa agar ada perubahan selepas itu. Jika ada diantara anda dipanggil oleh pihak MQA untuk sesi interview, harap berikan kerjasama dan ceritakan perkara yang sebenar.

    ReplyDelete
  77. kepada setiausah badan bertinda, wish u all the best in ur effort to improve the next generation of our brothers and sisters who will further their studies in kpjic...i'm the outsider and x 80's school demonstrator..last week i went to nilai and my friend took me around to kpjic...i'm not really impress with the college environment...the college look dull from the roadside..it look like government office or hospital..hope u guys give ur full corporation to MQA officials for the benfit of yours' and the next generation...wish u guys good luck and HAPPY NEW YEAR 2010...

    ReplyDelete
  78. kepada badan bertindak pelajar..minta MQA siasat background pensyarah yg ada di pnc...cos yg ada ni ...kebanyakannye x de pengalaman...especially lecturer muda muda..

    ReplyDelete
  79. Aku harap semua students bersatu tuntut hak kita di KPJIC . Aku mintak students jangan berpecah belah.klu kita pecah belah , pihak mngment akan lebih senang membuli and mempermainkan kita semua. Marilah kita BERSATU !!! Tolonglah !!!

    ReplyDelete
  80. AKU SOKONG !!!!! JOM BERSATU !!!!

    ReplyDelete
  81. Jommm.........

    ReplyDelete
  82. salam untk sma..

    sblum 2 sy nk tanye yg korg mcm mrh2 and macm complain mcm2 ne kn agk2 msalah korg smpai ke kt tlinga management??dpt tk di setelkan??
    kalu stakat bising2 kt sine tkda sp pun pduli baik tk yah..wt penat aje..

    satu lagi,kt boleh nk mgkritik,nk mghentm tp biar la setiap kritikan dan hgtaman dimasukkan dgn cadangan dn jg penmbah baikkan...

    ReplyDelete
  83. Memang..mula2 dulu aku marah2 je..pas tu memang dah bawak kat pgthn mngmt..tapi ..diorg buat x reti je..tambah kena smash lagi ada lah kitorang..siNaziah tu hendaknya..kira maki je..kadang2 kalau kita ngadu kat lecturer ke NI ke..pas tu siap lah kena maki ngan Naziah..masalah tak gak settle..balik2 salah student..

    Kadang2 bila bagi cadangan kat mngt(Naziah ke lecture in caj ke..tak kira lah....bukannya disupport dek managment tapi..ngelat je...lebih pas tu nyalah2kan org..yang selalu kena kutuk ngan Naziah student afair lah...

    Tapi aku rasa kan staf kat student afair yang byk tolong kami..kami paham diorang pon kena ikut cakap bos ..kang kalau tak ikut payah pulak..

    Kat kolej ni kan..saper kuat bodek selamat tapi kalau byk cakap teruk lah kena chop...macam mana nak maju?????

    ReplyDelete
  84. melayu mmg cm2....
    tp islam x

    ReplyDelete
  85. tu yang musykil tu???

    ReplyDelete
  86. mgt kpjic ni x caya kat melayu. x ingt asal usul. lebih caya kat hindu. dgr cite pening kepala en. musa dlm meeting classroom smlm sbb ada hindu pariyah sorg dlm meeting. mgt ikut je kata hindu pariyah tu.

    ReplyDelete
  87. hindu islam = agama
    melayu india =bangsa
    melayu mudah lupe....
    melayu xd semangat kerjasama bila dh senang, tp kalu dh susah, time 2 baru la ingat pasal semangat melayu...
    Me Layu...............
    kalu dh layu, nothing......
    ~dari budak melayu yg xsuka bercerita pasal semangat melayu, tp semangat islam~

    ReplyDelete
  88. tak lama lagi kolej ni akan jadi kolej india.pa pe hal semua nak nak refer kat org India dulu. nak buat pgrm agama Islam pun kena refer kat org india. ada pgrm agama tu tak boleh buat . sbb takut org india tu marah.apalah punya bodoh !!!

    ReplyDelete
  89. naziah punya xbf waktu muda2 dulu org india. sbb tu kena refer sama org india dulu. nostalgialah katakan.

    ReplyDelete
  90. bila sambutan deepavali kpjic tak happening, hindu bising macam kerling karam. ustaz fahmi kena sound dgn mgt. bila student nak buat program agama Islam, punyalah payah. takut hindu terasa. tukar aje nama kolej KPJIC = keling pundek jahat international college

    ReplyDelete
  91. camni lah..aku rasa kat sini kita jgn masukkan kes2 ugama ke bangsa ke..Yang aku tengok kat sini salah Naziah..tak reti nak balance kan keadaan. Aku setuju pasal 1malaysia tu..tapi ini bukan bermakna kita asik kena beralah..tapi mungkin naziah ni tak paham....kena adil lah...tapi naziah ni kena paham dulu apa maksud adil..kalau bodoh sangat tanya ustaz..

    Adil ni maksudnya dalam..letak sesuatu pada tempatnya..Kalau dah perlu program agama..perlu lah..tapi jangan kita anaktirikan orang lain..

    Macam kat rumah kita lah..mesti mak bagi makan kat kita dulu kan...kalau ada org lain pon kita bagi makan..tapi kalau makanan tak cukup mesti makanan mak simpan untuk kita kan...Camtu lah umpamanya...tak delah mak bagi org lain makan and anak2 sendiri kebulur..

    Bukan ape kenkadang..atau selalu naziah penakut, tak reti nak balance kan apa yang perlu apa yang tidak

    resign jelah naziah..kalau takut atau BODOH jangan jadi BOS...sebab kalau BOS BODOH...meluat anak buah tau..respek ke laut je...yang ada takut atau buat2 hormat..sebab nanti tak dapat bonus..

    Sampai bila???

    ReplyDelete
  92. skrg ni dah ada Facebook KPJIC .tapi x tau lah sape admin dia org tu.malangnya student takut nk luah perasaan kat situ.he..heh..
    takut kena panggil kat naziah.kena warning ..kena gantung study..facebook kpjic hambar!!!!!!!

    ReplyDelete
  93. yup, tp kalu nk kutuk, kutuk je.....
    tp ko wat la FB nama len

    ReplyDelete
  94. x de sape yg berani kutuk kat Fb KPJIC. Nak mampus !! buat komplen cara baik pun dah kena warning..kena ugut buang kolej..kena perli dlm kelas.tapi tg pelik tu, lecturer ex student pnc yg ugut student macam2.ceo & ed pun x mcm tu....
    harap pihak mngmnt kolej siasat lecturer ex student pnc yg suka ugut student..lecturer ajar student jadi samseng ... lecturer x patut ugut student mcm tu .. jgn smpi kami buat repot polis sudah lahh...

    ReplyDelete
  95. utk pengetahuan, ex student pnc yg paling jelas adalah pn azlinda, mdm teh ...........

    ReplyDelete
  96. patutlah !!! samseng semacm..

    ReplyDelete
  97. tu memang lecturer perasan..pn teh ok gak lagi yang penyelaras dulu tu yang lebeh..dia tu aku dengar sapu bon*** bukan sapu..jilat lagi bon*** naziah..Perasan pandai lagi si penyelaras lama..gangster semacam..

    ReplyDelete
  98. madam azlina juga yg best.

    ReplyDelete
  99. HAH!HAH!kah!..lu adik dia ke???? biar benar???kah!kah!kah!........

    ReplyDelete
  100. OPPPSSSSSS!!!!!!! Sorry..silap baca..aku ingat kan si gangster lidi tu..Kalau madam azlina...aku sokong!!!

    ReplyDelete
  101. 2 la ko.... cakap2 xpakai tapis....dh telepas ckap..... akhirnya ada jgk sinar islam di pnc...
    **aku ckp cuz uztaz ltak pic hari kesenian islam di pnc, tp kan, brape rmai je bebudak melayu join?? cuz setau aku, budak melayu kt pnc ni agak rmai yg kaki minum, kaki judi, kaki perempuan, dan segala kaki la, kaki bgku pn ada..... so korang renung2 kan la

    ReplyDelete
  102. SEDIH AKU TENGOK BEBUDAK KITA NIEH..JGNLAH SMPAI TURUN BALA KAT KOLEJ KITA NIE SUDAHLAH..DAH SEMAKIN TERUK!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  103. bala dah lama turun kat pnc. sepupu aku blaja kat Murni Kolej yg mangement pernah declare sebagai kolej kaki lima. sepupu aku cerita, CEO Murni College tiap pagi Jumaat bagi tazkirah agama. CEO PNC tiap pagi sabtu karaoke. CEO Murni College galakkan program agama. CEO PNC, tak suka buat program agama, kononnya sensitif kat agama lain. CEO Murni College, tiap malam Jumaat jadi Imam kat Murni College siap baca Yaasin. CEO PNC tiap malam jumaat menadah je. Murni College yg taraf kolej kaki lima pun ada bas sendiri. Dengar cite kolej baru Murni RM 20 juta nak siap hujung 2010. PNC, kolej baru ??? Dari aku masuk 2 tahun lepas dah dengar nak buat kolej baru PNC, sampai dah nak grad hampeh. Management PENIPU Haram Jadah. Kolej Murni yang management pernah declare kolej kaki lima pun dah dapat Universiti Status. PNC ????? Program DIMI pun sangkut. PNC management come on laaaa. Pijak di bumi nyata. Jangan nak perasan cakap besar.

    ReplyDelete
  104. pnc kolej syok sendiri... ceo suka kutuk kolej lain.tapi kolej sendiri lagi teruk.berhentilah kutk org lain.
    kemudahan & kebajikan student kpjic tak dijaga.kpjic hanya tahu nak duit je..

    ReplyDelete
  105. mmg mnyesal msuk kolej cipan ni..
    sy G3 jb da lme brsbar dgn klej ni..
    mnyesal kuar mtrix smte2 nk msuk klej cipan ni..

    Ya Allah..
    ku mohon padamu Ya Allah..
    dibukakan pintu rezeki ku untuk brada di tmpat yg lbih baik..
    aku x trtahan lg Ya Allah..
    memikirkan mse dpan yg blum pasti di sini..=(

    ReplyDelete
  106. X SANGKA PNC SEBENGONG INI

    ReplyDelete
  107. patut CEO antar anak dia gi UK. DIMI PNC tak lulus MQA. Program DPY & DPH tak tau apa cite ? Silap2 sangkut MQA gak. Bila konvo nanti, bagitau kat keling jual kacang, suruh tunggu tepi stage. Lepas amik scroll, jual scroll tu pada keling untuk bungkus kacang putih. Diploma PNC TAK LAKU.

    ReplyDelete
  108. habis lah cam nie.... so pas de diploma from kpjic tolol nie just bleh buat bungkus nasi lemak jelah....
    melayan berjuta-juta ringgit yang dilaburkan sepanjang belajr 3 tahun kat cini....
    mumiey... adik dah cakap... kolej nie xelok.. mumiey xnak dengar dulu... asal tgk international je mumiey suh adik masuk..
    padahal international tu just name je...
    indah khbar dari rupa....
    adik benci kpjic nie................

    ReplyDelete
  109. kehadapan puan naziah,
    di harap puan membaca la komen2 ini...... sy sbg lulusan nursing amat bersimpati dgn adik2 yg sedang blajar di kpjic,,, dan sy amat kecewa sungguh dgn sikap managment yg acuh x acuh terhadap kebajikan stn.... sy mendengar khabar bahawa, ijn n goverment akan berhenti menghantar stn mereka blaja ke pnc..adakah itu berita benar, jika benar, nmpak nya kpjic akan menempuhi zaman kegelapan dan stn2 mesti menjadi pejuang renaisance....

    ReplyDelete
  110. salam..
    walaupun sy hny la junior kt pnc ne,tp da mcm2 mslh sy hdpi..i mean group2 sy..agak ta bertanggung jawab la kn kne byr mahal2 ptu ape pon ta dpt dah dgn alasan naek hrge..yeye buat meeting stn n mgt,tp hampeh.ble student agkt tgn na mtk pnjelasan,pn naziah dok bcakap ta bnti2..lgsg ta kasi space kami na ckp.ble kami na tny jea ade jea dy bebel..one more,ble di tny,jawab plak meleweh tsasar2..tah hape2 jea..agak kesal la ngan tindakan kolej ne..ble dipikirkn balek.mmg myesal la masok kolej ne..harap2 pihak mgt dpt la wt prubahan dgn sgera..kami ne sbg student y jd mgsa akibat ketidak telusan kalian.thx to admin blog ne..

    ReplyDelete
  111. mgt kpjic kan bangang. sbb t tak reti nak jwb soalan

    ReplyDelete
  112. YANG BANGANG TAHAP CIPAN SI NAZIAH TU..BODOH TAPI PERASAN PANDAI...HAMPEH TAHAP MAKSIMA

    ReplyDelete
  113. waaaaaa...... mngmnt msk class aku lg . Kme kne mrh lg , aku rase nak ludah kat muka pompuan accaunt tue bising sngt .....

    ReplyDelete
  114. mak .... laper nye , ble nak abis neee ... I dont understant what shes fucking about ..... opss , patutu la .. aku pakai earphone .... hui , hui , hui , hui , hui ....

    ReplyDelete
  115. Utk adik 2 abg nak ckp , jgn rase puas hati ble dgr sponser ship korang dapat . Sbb , duit 2 korang takkan pegang . Account akan byr blk kat ptptn . So korang kne mintak bukti .... ingat , jgn tertipu dgn kpjic .

    ReplyDelete
  116. mgt mmg penipu,,,,,,benci giler....da la kolej sekankag kere.....so...cm ner aku nk mintak bukti kat akaun dprtmn pasal duet tu???

    ReplyDelete
  117. eiii....benci giler kot......org2 mgt tu hidup mati x segar!!!!!!! makn duit harammmm....memg pecah perut...

    ReplyDelete
  118. assalamualaikum sume...sye visitors bru kat blog nih..slah seorang stn diSINI jugak...hurm kronologi kemasukan.....first2.....segale facility yg ditawarkan,,,agak tebukak gak la mate aku...b4 ak jejak kaki kt kolj nih...ni 2tahm lpas nye cite...mmg cam ....hurm mngmt yang maenkan peranan yg sepatutnye dlam ssebuah institusi..nih tak diwg bgge sgtla mkn dwit stdent byk....pasnih pt aku pown bak kate diowg cimb st8 potg trus..msk acc PNC!!mmg abes byk a wit lam acc aku tuh...n akupn tkene tempias gak cm mmbe2 aku yg len...huh mmg a bersykur pt sponsor...even partialpown...tp mslhnye oag acc sush sgt nak bg statement status acc kami dgn jelas..byk sgt belok sane...belok cinih...last terjunam gak.....ap yang aku berdoa skunk smoge aku pat grad...n scroll tuh bkn tok balut kacang!!!!!ak nih bukannye dtg dr gologn2 yang kayes2!!!mkn pon cut2 ma....dwit tkde..huh...tak btmbang ase

    ReplyDelete
  119. nie ak nak kongsi stu cerita...
    tadi pg ak berkesemptan masuk audi tuk hadiri PEDOMAN...
    perh... khau2222 naziah and tuan hj yusof kene balun kat datin paduka tadi...
    ak rase kalo datin paduka dapt tahu lagi cam mane care naziah n haji yussof manage kolej nie.... mesti lgi bnyk kene balun...
    nie tak... naziah bynk nak sembunyi kan fakta mengenai kolej...
    puas hati tgk dye kene balun... sampai pech gelas yang datin guna tuk minum...
    tapi kat ustaz rosmin kecian gak... kene sindir pasal blog ustaz...
    tapi pape pon ustaz xsalah...
    jgn hirau kan diaorng sume...
    teruskan usha ustaz....
    sime student sokong ustaz,,,, chaiyokkk..

    ReplyDelete
  120. klu aku tau psl nie..aku nak masuk tadi.ruginya aku tak tengok naziah kena tiau.lepas ni dia akn tiau student lak.staff pun mgkn kena tiau lps nie.hati2 woo..dia tu kuat dendam ngn org..

    ReplyDelete
  121. tau xpe doe.... mmg nanti student lah jadi mgsa lK...
    AK TENGOK semlm muka naziah tu macam cicak tertelan kapur.... n mcam ayam berak kapur pon ade..
    ketat je... wakakakakakakak
    baru cikit kat dunia ko kene...
    nanti kat akhirat... waallahualam...
    sume tu keje ALlah..
    ak xnak cakap banyak...
    harap2 naziah, aji ussof, and sume org mngt tu sempat taubat dan ALLah time sebelum diaorng sume mati... koje nyerr makan duit haram je....

    ReplyDelete
  122. emmmmm....one day PNC or KPJIC akan merempat cari pelajar2 baru...time tu laa baru korg(staff,managment atas or bawah)akan rase ape yg kiteorg rase skg...time tu nak hantar anak korg g sekolah pon x mampu ape nth lg nak hantar g overseaaaa....KPJIC bullshit!!!!go to helll...

    ReplyDelete
  123. kalau mgt kpjic non-muslim aku x heran. tp mgt sume muslim. haji & hajah. tp makan duit haram. mmg x berkat idup mgt. hati x tenang sbb telan duit haram tgk aje naziah. dah macam pompuan tua gila. marah student x tentu pasal. berlagak. tunggulah masa kau naziah. sampai bila kau boleh jadi firaun kat kolej ni ?

    ReplyDelete
  124. to grup 34 : korang bajest best sgt ke, aku dgr siap kate g35 anak haram kpjic.... klau g35 anak haram, korang pling best pn blh dpt anak tiri je, korang bodek2 pn, xdpt pe..... anak haram kpjic 2 utk g31 je, aku xmau org len dpt title 2.... blah korang yg bajet best n kaki bodek kt kolej ni...aku benci....
    ~~~~~G31 never Die~~~~

    ReplyDelete
  125. 1. slm...kepade pelajar KPJIC saye mencadangkan BBP buat aduan kepade Aduan Rakyat TV3..mgkin ini boleh menarik perhatian. kerana once u all buat aduan di Aduan Rakyat. pihak tv3/ karam sing walia akan sentiasa membuat follow up. + u all kene igt main KPJIC adalah dlm business so mereke hanye memikirkan keuntungan+name semate2. sekirenye berite ini sampai ke pengetahuan TV3 mereke akn malu.

    2. dan juge mengutarakan masalah pade KOSMO tidak begitu berkesan sebenarnye. u all boleh try adu pade Berita Harian/Utusan Malaysia. cari tempat yang mempunyai kekuatan.

    3.Harap kamu semue bersabar..saye tahu keadaan sebenar2nye di KPJIC walaupun saye bkn student di situ.

    4. Sekiranye ade diantare pelajar mempunyai ibu bapa yang berpengaruh contohnye anak VIP/VVIP minta die kemukakan mslh ini pade parent dan buat tindakan.

    5. Ok. berkenaan dgn PTPTN..u all call sendiri PTPTN tanye ape status sebenarnye xperlu melalui manegement. prepare proper word dan tanye segale kemusykilan mengenai status pembayaran yuran.

    6.Pesanan saye lagi, kepade sesiape yang beri komen jgn sesekali membangkitkan isu yang sensitif seperti berkenaan dgn perkauman, politik atau negare. Kerane pihak berkuase sentiase memantau dan boleh trace kalian wif refer to the IP address. So far, masih ok..nk kutuk2 mangement pun ok lg. just to remind.

    7.Diharap kalian bersabar dan jgn sesekali menganggap diri kalian org xbergune kerane ditakdirkan msuk KPJIC. Percaya diri anda yang terbaik. Satu kegagalan merupekan punce kepade satu kejayaan. dan saye percaye inisiatif yang dilakukan berbaloi sekiranye kalian bertindak.

    8.There maybe times when things aren't the way we hope it to be, everything looks impossible and we feel like just giving up....But then, sometimes we just have to give it, another chance, another try, just one more time...Take things a step at a time. Do what works best for you. Be hopeful as you embrace each moment. Use your inner strength and qualities. Keep on believing that you can do it. Look out for the positive light to shine on you. you may just find that what seem difficult has just been made right.

    8.Good luck n all the best. Tahniah kepade kalian semua yang berjiwa murni bg membantu masyarakat...Kalian adalah org yang mulia...=)

    ReplyDelete
  126. Maaf mnyibuk lagi di sini. sekirenye kite xberpuas hati kepade guru kite jgnlah sesekali kite hilang hormat padenye. Kerane halalnye ilmu itu melalui guru dahulu kemudian barula ianya berkat di sisi ALLAH. Saye tahu, saye pun pernah mempunyai guru seperti itu, dan saye menjage perasaan hormat itu untuknye. Memang kite akan tersekse, igtlah keberkatan itu segalenye..saye bukan org yang alim saye hanye ingin berkongsi dgn kalian. Sekirenye boleh diterime kamu terimela pndgn saye dgn hati yang terbuke, sekirenye kamu tidak boleh menerime pandangan saye, itu adalah hak masing2.

    ReplyDelete
  127. mm not bad.....
    pepatah ada mengatakan, guru kencing berdiri, murid kencing belari... pnh dgr x??
    so pk2 la

    ReplyDelete
  128. of kos penah, guru melakukan kesalahan sekali,muridnya akan melakukan kesalahan berkali-kali. betul guru itu sbg role model. Tapi yg baik jadi ikutan+yg slah jadi tauladan. Sekiranya guru itu seperti pn.naziah di ats dn dia masih mencurahkan ilmunye, hormatila ilmunya itu walau kamu tidak sedikit pun ingin melihatnye.

    Mmg sukar untuk kite gmbrkn mcmne la plak nk wt cmnikn..hormat ilmu tapi xhormat org yang beri ilmu. Ini sebenarnye permulaan, 1st impression u all xske dgn die..ok xpe lagi. die membebel ari2..makin xske. abaikan student, lagi la kamu rase nk maki2 die. Tp kalau kamu hormati ilmu yg die curahkan..hari2 die curah kan ilmu/sdkt sbyk menunjukkan sikap yg positif..lame kelamaan kamu sendiri akan menyanjung tinggi beliau..it takes time. tp igt keberkatan ilmu itu adlh sglnye...=)..sekirenye die melakukan kesilapan tegur secara berhemah..tak bermakne guru xboleh ditegur ye..pelajar boleh menegur guru..guru pun manusia biase. setiap perkare ade penyelesaiannya.

    -ahli psikologi pendidikan (master in education)

    ReplyDelete
  129. puan naziah bg ilmu kt student??? ilmu apa?? cuba crita sket bro??? setau aku, stat 2006-2009 aku kt pnc, pn naziah xpenah ajar aku apa2..... yg aku tau, msuk audi, marah2, bebel2, then ect.... aku g31, n aku xpnh tgk pn naziah msuk kelas aku mengajar, masuk kelas pn just sekadar nk bg ucapan2.... lect len cm kak mona, walaupn dia kuat bebel, tp ble dia nk blah, aku rs nk ngis, walaupn aku ni laki, n xtau la pe jasa kak mona kt aku, tp ble dia nk blah, aku rs nk nangis.. sedih gle aku... so en ahli psykology phm2 la pe mksd guru yg bg ilmu n guru yg membebel....
    time aku, ada 3 org je yg suka bebel2, pn azlinda, kak mona n puan naziah, pn azlinda kita tolak tepi, cuz dia incas grup aku.... kak mona n pn naziah x incas, tp dua2 suka bebel n slalu msuk dlm kelas g31.... tp kak mona, walaupn kuat jgk la membebel, tp masalah ktorang, dia dgr, walaupn xdpt tlg, tp dpt jd pendengar pn, ktorang dh hepy.. so pn naziah cmne??? adakah dia ajar grup aku? adakah dia jd pendengar yg bagus utk grup aku? jwapan : x..... so mr ahli psykology, sila terang kan blik kt sume reader2 ni... biar dorang phm...

    ReplyDelete
  130. ahli psikologi tu bukan org kpjic @ bukan student.mgkin staf je.sbb tu dia biul.... kah...kah...kah .

    dia x tahu apa yg berlaku dlm kolej o@ dlm kelas kita nieh... dia pun x kenal naziah camne..klu u pandai, u gi lah nasihat naziah tu..kah...kah..kah

    ReplyDelete
  131. nth nyer.... nk poyo2, g tmpat len r....nk nasihat boleh,tp tgk la sekeliling dlu... apa kata en ahli psykology g antar anak blaja kt kpjic, then dgr pe yg anak encik ckap..... so time 2 br blh nk komen2...

    ReplyDelete
  132. kami bayar laa wehh msk sni..suh kte lyan 5 star kt patient as a client yg bayar kt hospital..but we as a student yg bayar msk kt klej ni plk cm ne??dpt lyanan 3 star pn jadi laa kn,ini tidak..mcm anak tiri laa plk di layan ny,myb lbeh truk dari 2 kot,hampehh..
    kalu mak bapak aku taw psal isu kesusahan ak kt sni,msti dowg sedey.blm lg mak bapak kwn2 ak yg laen..hope nasib kami di sni di bela sewajar nya..

    ReplyDelete
  133. Rasa nak buat spanduk "GO NAZIAH GO"

    ReplyDelete
  134. BERTAUBATLAH KALIAN SEBELUM KALIAN DI TAUBATKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  135. tu di tujukan utk management ke , utk bdk 2 kat dlm ruang ne ?????????????????

    ReplyDelete
  136. Quote Ahli Psikologi : sekirenye die melakukan kesilapan tegur secara berhemah..tak bermakne guru xboleh ditegur ye..pelajar boleh menegur guru..guru pun manusia biase

    My reply : Naziah tu manusia ke ? Ooooo manusia .... tapi apasal perangai macam binatang erk ?

    Kalau manusia dia boleh pikir. Dah tau kelas tak cukup, budak duduk tepi longkang, janganlah nak terus maki. Siasat dulu. Ni tidak, tahu nak maki aje.

    Sebab tu aku kata dia tu binatang

    ReplyDelete
  137. beb... wa caya sm lu r....syg lebey r... gmpk r ayat ko sound Ahli Psikologi cm2.... ye r kan, walaupn aku dh garde, tp aku still folow up pasal kpjic... bkn sbb aku syg kt kolej 2, tp aku sian kt adik2 aku yg masih bercalit satu kt kpjic... kesian aku ni just utk grup 35 je... grup len aku xpeduli.. cuz grup len kaki bodek.. blah la korang.. time aku senior lg time 2, korang yg xd cali calit ni baik pny bodek mngment, smpai grup aku di anak haram kan... ktorang wat farewell pn mona x boleh, grup len yg wat, blh plak....grup btl2 aku aim g32.. g33.. g34... korang kaki bodek r.. bdk g34, jgn ingat korang dh super duper senior, korang slamba hadap je nk maki2 bdk g35.. grup aku dlu pnh jgk jd super duper senior, kitorang xmintak utk dipnggil abg @ akak, xmintak untk di wish tiap2 kali jmp, kami just nk junior snym je kalu jmp,, tp korang xwat jgk, ada kitorang maki2... kitorang wat xtau je.... ye la, korang xd kepentingan pn.. so hidup ibarat bola, so ble ko dh kt atas, jgn la nk kerek2... x kemana pn, alik2 kalu ko keje ngn aku, aku pn xanggap ko junior.. aku akan anggap kita sm taraf.. kitorang xske snym dpn maki blakang, kalu xske, dpn2 dh tnjuk xske... boley blah g34..
    ~ grup yg grade gne tema black and white~~

    ReplyDelete
  138. Hi semua,

    Apa kata kita selesaikan masalah ni dgn membakar KPJIC pada malam Sabtu ni 9.4.2010. Camner?

    ReplyDelete
  139. inspektor sahab9 April 2010 at 11:53

    Sib x baek... yg kena rogol tu budak masterskil... klau kpjic ... maunye naziah hari2 kena maki.. hamun... cerca...carut..... dgn student...

    p/s : rogol kita report polis... kalau yg student suke sama suke tu... kita report pada Allah S.W.T..... kalau polis kena humban dlm penjara..... kalau Allah.... neraka Jahanam lah yg selayaknye....

    insaf.....................

    ReplyDelete
  140. bdk pnc, xkan ada nya kes rogol...
    cuz kt sna pn nk rogol pn xgne, ramai yg stok dh pecah...
    so kalu kne rogol pn, xd pape yg ilang, cume sedikit nikmat je r.... ye r, dpt rs dua...
    huhuhu i know kpjic well......

    ReplyDelete
  141. aku setuju sangat pn Azlinda bodek Naziah, Pn teh tengah belaja teknik puan Azlinda.... yang paling bestt memang pn azlina.. ajar pun best, dressing pun best, kt luar lagi... best.

    HIDUP UZTAZ... HIDUP UZTAZ... HASUT TERUS UZTAZ... HASUT..... BARU KAW MANAGAMNET KPJIC KENA... WALA UZTAZ.. SOK KOT LINGKUP PNC.. LEH GAK UZTAZ BUAT KOLEJ LAIN... HUHUHU...

    ReplyDelete
  142. Woi sape yang sugest bakar kpjic ni hah????
    nanti kalo terbakor naziah n konco2 xpe.. kalo terbakar uztaz kesayangan kami camno???? xde dah medium kami / uztaz lepas tension.uztaz pun tension gak keje kt kolej lembap ni kan uztaz...

    ReplyDelete
  143. ari tu ade kakak tu tanya aku camne anak dia nak masuk KPJIC.Aku cakap... kak ada tak sejuta? baru lej hantar kat kpjic...
    akak tu tanya nape?? aku cakap:
    1. Yuran mahal..
    2.Facilities x cukup.. nanti anak akak kena bawak khemah or bilik pasang siap cam umah kongsi coz kelas manjang x cukup.
    3.akak kena sedia duit utk anak akak buat plastic surgery sebab kot2 anak akak rentong sebab bas terbakar.
    4.akak kena sedia kan swimming pool utk anak akak coz kang tetiba xde air..
    5.akak kena sedia duit untuk private tuition utk anak akak sebab lecturer kpjic x cukup experience, x cukup knowledge.. ajar tah hape2.baca dari slide jer.
    6.kalo anak akak fail sebab yg ngajar lecturer xde kualiti... anak akak kena bayar nak resit.. kak ooi..
    7.akak kena upah uztaz bimbing anak akak elok2 takut nanti terjebak dengan xtvt tak bermoral budak2 situ, or terpengaruh dengan hinduism cam ceo nyer.
    banyak lagi kak sebab2 nyer

    ReplyDelete
  144. Bekas Student PNC3 May 2010 at 21:20

    Saya dengar ustaz nak kena buang keje sbb buat blog ni. KPJ nk amik tindakan serious keatas ustaz sbb memasukkan nama-nama org2 tertentu dlm kpj. Dulu ustaz lepas tapi kali ni ustaz akan kena. Anyway teruskan perjuangan, lawan tetap lawan.

    ReplyDelete
  145. cakap jer x gune kalo xdek action....

    ReplyDelete
  146. Murni International College Putrajaya a.k.a Kolej Kejururawatan Murni Nilai juga x bayar gaji staf. Ada yg dh 6 bulan tidak dibayar gaji. KWSP n socso x payah cakap lah.. mmg x dicarum tp potongan gaji pekerja dibuat setiap bulan. Macam mana tu? potong gaji pekerja tp x carum dgn kwsp n socso. Alaun pelajar pn tertunggak. Kesian pelajar kebanyakkannya dr family susah. 99% pelajar melayu. Hostel penginapan pelajar pn masyaAllah kesian tgk. Asrama lelaki kipas pn x de bayangkan mcm mn x selesanya mereka. Pengurusan n pentadbiran akademik sgt teruk. Pelajar selalu x de class coz x de lecturer.. kolej x mampu nk hire lecturer coz x de duit. Ada lecturer yg kena mengajar subject yg langsung x related dgn background study dia. Yang teraniaya adalah pelajar. Pihak berkuasa sila jalankan pemantauan... Kolej ini menganiaya pekerja-pekerja dan pelajar-pelajar mereka. Kolej ni dh x layak beroperasi. Patut tutup je or declare bankrup sebelum lebih ramai pekerja dan pelajar teraniaya.

    ReplyDelete
  147. as salam saya nk tanya kolej KPJ sekarang masih ada masalah macam dulu atau da berubah

    ReplyDelete
  148. Hi,sy ex student kpj. Kisah2 diatas mmg Sy prnh lalui & rasai. Bila dh grad dr kolej ni,ingatkan x perlu nk berurusan lg dgn pihak kolej. Bkn niat seperti kacang lupakan kulit tp dulu dh rasa management mcmana,tu yg frust. Baru2 ni sy contact blk kolej atas sbb2 tertentu. Dh buat pembayaran,katanya akan proses dlm 14 hari bkerja. Sy kol mnta dipercepatkan proses,tp dh lbh 2 mggu,xde feedback. Bkn apa,sy bkerja. Xkn nak kol slalu. Sy mnta tlg jgn buat org tertunggu2. Sbb bila kita kol utk percepatkan proses,that's mean bnda itu sgt penting. So,bg Sy management msh sama spt dulu.

    ReplyDelete
  149. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete